Pe 26 octombrie 1949 se naste la Bucuresti Corina Chiriac. Copil fiind, studiaza pianul la inceput cu mama sa. Nu a putut sa invete pianul prea mult deoarece degetele mici de la fiecare mana erau prea mici pentru luarea corecta a octavelor.
Studieaza vioara timp de 6 ani la Scoala de Muzica nr 1 unde are ca profesori pe George Manoliu, cu asistentii Petre Munteanu si Ilarion Ionescu – Galati, marele dirijor si muzician. Cursurile liceale le-a sustinut la Liceul Special de Muzica nr. 1 din Bucuresti, clasele de vioara, sub indrumarea unor prestigioase nume ale muzicii romanesti.
A debutat radiofonic la Casa de cultura a studentilor „Grigore Preoteasa” din Bucuresti, in cadrul concursului „Debuturi”. Castiga premiul de popularitate al celui mai tanar concurent cu doua compozitii proprii si melodia „Pe valea Prahovei” de George Grigoriu.
In anul 1967 absolveste liceul „Nicolae Balcescu”, Este admisa ca studenta la IATC „I.L. Caragiale” (actualul ATF) din Bucuresti, clasa actorie Constantin Moruzan – Mihai Mereuta.
Debuteaza la Teatrul de comedie din Bucuresti, cu un rol secundar in piesa „Sfantul” de Eugen Barbu, in regia Sandei Manu. Joaca in serialul TV „Musatinii” in regia Soranei Coroama.
In martie 1970 debuteaza la concursul TV „Steaua fara nume” regizat de Sorin Georgescu si Simona Patraulea, unde parcurge toate etapele si obtine din partea juriului condus de maestrul Octav Enigarescu nota maxima, 10, si consacrarea in fata publicului roman dupa o serie de dezbateri furtunoase cu prezentatorul emisiunii, Dan Desliu.
In 1974 Corina Chiriac devine actor la Teatrul de Stat din Giulesti dar nu va juca in nici o piesa.
In 1981 apare la Electrecord primul album LP al Corinei Chiriac, „Eu sunt Corina”. In luna septembrie, Corina este invitata la „Festivalul International al cantecului” de la Puerto Rico, unde obtine diploma de onoare a juriului.
De-a lungul timpului Corina a lansat a multime de discuri dintre acestea amintind:
Eu sunt Corina (Electrecord, 1981)
Noapte buna, pe maine (Electrecord, 1983)
Corina (Electrecord, 1985)
Si ieri, si azi, si maine (Electrecord, 1987)
Deschid fereastra (Electrecord, 1995)
Serenada pentru Carul Mare (Intercont, 2002)
Opriti timpul - Mari succese vol I (Electrecord, 2003)
Ne cunoastem din vedere – Mari Succese vol II (Electrecord, 2005)
Inima nebuna – Mari Succese vol III (Electrecord, 2006)
sâmbătă, 29 octombrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu