luni, 24 octombrie 2011

Mihai Constantinescu

Un alt mare cantaret de muzica usoara este Mihai Constantinescu, care s-a nascut pe 4 ianuarie 1946 la Bucuresti.  
Mihai Constantinescu absolveste in anul 1972 Scoala Populara de Arta Clasa Florica Orascu iar in anul 1973  absolveste Institutul de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti. El face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intra în grupul Mondial. În aceasta perioada încep sa-i apara primele piese. Lanseaza piesa «Papusa».


Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrari sunt facute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarca la una din auditiile organizate de clasa Floricai Orascu
Cuprins

1975, obtine premiul al III-lea la Festivalul Slagarelor de la Dresda cu piesa «Am visat» interpretata de Corina Chiriac 1981, obtine premiul I la emisiunea - concurs «Slagare în devenire» cu piesa «I.E.F.S ura!»

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu si Marius Teicu. În anul 1999 editeaza în format single «Iubiti si câinii vagabonzi».

În 2002, luna mai, primeste Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Usoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii si Cultelor.

În 2002, Editura Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România îi editeaza un caiet de cântece selectate din slagarele lansate în trei decenii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu